Over Peter

Peter Teffer is freelance journalist, fotograaf, tekstschrijver en politicoloog.

Hij schrijft artikelen voor kranten, tijdschriften en websites; en maakt reportages voor de radio. Zowel voor Nederlandse media als internationale (zie lijst opdrachtgevers). Die artikelen zijn ruwweg in een aantal thema’s te verdelen:

  1. De Europese Unie, en dan met name beleidsterreinen milieu, energie, transport, landbouw, voedsel, en digitale markt. Sinds 2014 schrijft hij voor de in Brussel gevestigde politieke nieuwswebsite EUobserver en sinds 2015 ook voor landbouwkrant Nieuwe Oogst. In 2016 heeft Peter maandenlang onderzoeksjournalistiek gedaan naar het Dieselgateschandaal.
  2. De politieke, sociale en culturele kanten van het internet. Daarover schreef hij al sinds 2007 voor NRC Handelsblad en nrc.next, maar sinds de zomer van 2011 zijn daar andere media bijgekomen, waaronder regelmatig in het tweemaandelijkse tijdschrift Bright, weekblad Elsevier en de website De Nieuwe Reporter. Incidenteel geeft hij lezingen en schrijft hij opiniestukken over dat ‘internet’.
  3. Reportages uit of over het buitenland. Zo woonde hij in de zomer van 2012 drie maanden in Bolivia. Verhalen vanuit dat land verschenen onder meer bij Trouw, de Deutsche Welle en FSRN. Maar zijn buitenlandse verslaggeving is ook te lezen geweest in het Amnesty-blad Wordt Vervolgd, Yoga Magazine, Dans Magazine, Korea Journalism Review en Archeologie Magazine. Als freelancer publiceerde hij met datelines Seoul, Parijs, Straatsburg, Brussel, Helsinki, Guatemala, Boedapest en La Paz.
  4. Reportages over Nederland voor buitenlandse media. Peter Teffer is de Nederland-correspondent voor de Amerikaanse nieuwswebsite Christian Science Monitor en hij heeft gepubliceerd in de International Herald Tribune (de internationale editie van The New York Times).
  5. Popcultuur, met name superheldencomics en -films.

Peter is in 1981 geboren in Amsterdam. Hij studeerde journalistiek in Utrecht en behaalde aan de UvA zijn Master in Internationale Betrekkingen. Hij studeerde een half jaar in Canada aan de Carleton University en een half jaar aan de Deense School voor Journalistiek in Aarhus. Vijf jaar heeft hij voor de nieuwswebsite nu.nl gewerkt, waar hij sinds 2002 de site zag groeien, verantwoordelijk was voor het gadget-katern Plugged en in 2006 met een collega alle lijsttrekkers interviewde. Tot begin 2011 werkte hij als internetredacteur voor NRC Handelsblad en specialiseerde hij zich in internet als politiek, sociaal en cultureel fenomeen.

Contact

Wilt u contact? Stuur een e-mail via het contactformulier, of voeg Peter toe op Linkedin. Daar vindt u ook een uitgebreid curriculum vitae. En ja, hij is geïnteresseerd in opdrachten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s