Over Peter

Peter Teffer is onderzoeksjournalist voor Follow the Money.

Hij studeerde journalistiek in Utrecht en behaalde aan de UvA zijn Master in politicologie (Internationale Betrekkingen). Hij studeerde een half jaar in Canada aan de Carleton University en een half jaar aan de Deense School voor Journalistiek in Aarhus. Vijf jaar heeft hij voor de nieuwswebsite nu.nl gewerkt, waar hij sinds 2002 de site zag groeien, verantwoordelijk was voor het gadget-katern Plugged en in 2006 met een collega alle lijsttrekkers interviewde. Tot begin 2011 werkte hij als internetredacteur voor NRC Handelsblad en specialiseerde hij zich in internet als politiek, sociaal en cultureel fenomeen – maar ook in superheldencomics. Daarna werd hij freelance journalist (zie portfolio) en schreef hij onder meer voor de International Herald Tribune (de internationale editie van The New York Times). Van 2014 tot 2019 was hij lid van de redactie van nieuwswebsite EUobserver.

In 2016 heeft Peter maandenlang onderzoek gedaan naar het Dieselgateschandaal. In 2017 verscheen zijn boek Dieselgate: Hoe de industrie sjoemelde en Europa faalde. In 2020 volgde Het lijkt Washington wel: Hoe lobbyisten Brussel in hun greep hebben.

Sinds augustus 2019 is Peter verbonden aan Follow the Money, eerst als freelance journalist en sinds 1 mei 2021 als werknemer.

Contact

Wilt u contact? Stuur een e-mail via het contactformulier of neem contact op via zijn FTM-adres.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s