TPO Magazine

Nederlandse hiphop, voor uw portie maatschappijkritiek

De jaren zestig hadden Boudewijn de Groot, de jaren tachtig hadden Doe Maar. Maar welke Nederlandstalige muzikanten leveren de hedendaagse maatschappijkritiek? De palingsound van Jan Smit en de 3JS gaat vooral over liefde en ook bij popbandjes als Go Back to the Zoo vind je geen Bob Dylan-achtige protestliederen.

Wie anno 2014 in de Nederlandse muziekscene een genre zoekt met songteksten die ergens over gáán, moet bij hiphop zijn. Het zijn vooral de rappers die je aan het denken zetten. Hoe komt het dat in Nederland vooral rappers maatschappijkritische muziek maken?

Lees het artikel via TPO Magazine of Blendle.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s