Het lijkt Washington wel

Bestel nu: Het lijkt Washington wel

Op 12 maart 2020 verschijnt mijn tweede boek: Het lijkt Washington wel. Hoe lobbyisten Brussel in hun greep hebben. Het boek is nu al te bestellen voor 22,50 euro. Bestel nu!

 Als je wilt begrijpen hoe de EU werkt, is het essentieel om te begrijpen hoe lobbyen werkt. Al in 1965 viel het Nederlandse journalisten op dat de Europese integratie een sterke aantrekkingskracht op lobbyisten had. Meer dan een halve eeuw later werken er volgens sommige schattingen in Brussel zelfs meer lobbyisten dan EU-ambtenaren. Wat doen ze en hoe vatbaar is de EU voor hun argumenten?

Onderzoeksjournalist Peter Teffer deed jarenlang verslag vanuit Brussel en laat aan de hand van concrete voorbeelden zien hoe lobbyen werkt. De auto-, landbouw-, tabaks- en wapenlobby komen aan bod, evenals die van nieuwe internetbedrijven als Uber en ngo’s zoals Greenpeace.

Het clichébeeld van lobbyen bestaat uit luxe diners en smeergeld. Het lijkt Washington wel maakt duidelijk dat de praktijk weerbarstiger is dan dat, en dat er achter de schermen op veel geraffineerdere manieren invloed wordt uitgeoefend dan je misschien zou denken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s