Blog, Internet & politiek

Japans bedrijf nalatig in melden cyberaanval

Nederland is niet het enige land waar bedrijven in dienst van de overheid soms nalatig zijn met het melden van beveiligingsproblemen. Persbureau Reuters meldt vandaag dat wapenleverancier Mitsubishi Heavy Industries volgens de Japanse regering veel eerder melding moeten maken van een cyberaanval.

Reuters schrijft:

Under the terms of an agreement the government imposes on all contractors, companies are obliged to inform it promptly of any breach of sensitive or classified information, a defense official said. Defense officials learnt of the August attack from local press reports Monday.

“It’s up to the defense ministry to decide whether or not the information is important. That is not for Mitsubishi Heavy to decide. A report should have been made,” a spokesman for the ministry told Reuters.

Ook vandaag: het faillissement van DigiNotar. Zoals NU.nl het netjes formuleert: “Diginotar kwam recentelijk in opspraak, toen bleek dat de veiligheidscertificaten die het uitgaf voor websites, niet waterdicht waren.” DigiNotar heeft het lek lange tijd niet gemeld.

Hoe meer verweven de digitale wereld met de echte samenleving wordt, hoe meer er aan veiligheid gedaan moet worden. Maar de meeste landen zullen een heftig incident nodig hebben voordat dat besef breed wordt gevoeld.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s