Blog, Internet & economie

Amazon is fired up, ready to go

Amazon kiest X-Men First Class voor promobeelden. Klasse.
Amazon kiest X-Men First Class voor promobeelden. Klasse.

Geruchten waren er al een tijdje, en gisteren werd die shit gepresenteerd; de Amazon-tablet. Zie het plaatje hiernaast. Goede film wordt daar afgebeeld trouwens.

Huh, een iPad-concurrent van Amazon? Dat is toch waar ik af en toe een Engelstalig boek koop omdat het daar goedkoper is dan bij Bol.com?

Ja, maar Amazon is ook een bedrijf dat het vrij goed doet met het sluiten van deals met mediabedrijven, zoals Wired schrijft:

With a groundbreakingly cheap, small, even simpler tablet — and a powerful inventory of books, movies, television shows and digital tunes to fire up — Amazon is a more formidable foe [dan andere iPad-concurrenten]. Its goal is not selling hardware, but selling the media that runs on the device. Amazon, [Amazon-baas Jeff Bezos] says, now has a $15 billion media business — most recently it inked a deal with Fox for movies and television shows. “It’s not just books,” he says. “It’s music, games, software, it’s a bunch of different things.” Now it has a platform to play those songs, games, and apps.

De Amazon-tablet maakt gebruik van het besturingssysteem Android, van Google. Dat maakt het interessant om te zien hoe Google zal reageren op de introductie van de Kindle Fire, zoals het apparaat heet.

Google & Motorola

Toen Google vorig maand bekendmaakte dat het telefoonboer Motorola ging kopen, werden andere smartphonefabrikanten daar een beetje nerveus van. Android wordt namelijk door meerdere, met elkaar concurrerende, bedrijven gebruikt voor hun mobiele apparaten. Krijgt Motorola nu een streepje voor bij Google, vreesden ze? (Google bezweerde van niet)

Onlangs was ik in Zuid-Korea en daar vertelde internetexpert Lee Jong Kwan dat dat nieuws op de voet werd gevolgd in zijn land. “Dat was een schok voor [het Koreaanse bedrijf] Samsung. Samsung is zeer afhankelijk van het besturingssysteem van Google, Android. Nu moet Samsung besluiten of het bij Android blijft, of zijn eigen systeem gaat ontwikkelen. Maar het is moeilijk te voorspellen wat het gaat worden”, aldus Lee.

Mo open, mo problems

Het is mooi dat Google zijn besturingsysteem open source houdt en beschikbaar stelt voor verschillende fabrikanten, maar het brengt ook mogelijke problemen met zich mee. Ik citeer op dit blog graag mezelf, en dat zal ik in dit stukje opnieuw doen (uit artikel Apple vs Google voor Bright).

Wat als de Android-app-winkel van Amazon het veel beter gaat doen dan die van Google? Of als Google Search op de Amazon-tablet wordt vervangen door Bing? Google, blogt Siegler, ‘zal terugvechten. Misschien met de wortel. Misschien met de stok.’ Hoe dan ook wordt het een boeiend gevecht.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s