TPO Magazine

Internetverslaving geweigerd uit DSM-5

Internetverslaving is geen officiële psychiatrische aandoening. Althans, nog niet. De samenstellers van het psychiatrische handboek DSM-5 hebben besloten om verslaving aan internet en online games niet op te nemen in de nieuwe editie, die dit weekend is gepresenteerd. Maar wie weet komt het probleem wel in DSM-6: de auteurs van het handboek schrijven dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar het fenomeen.

TefferKoreagames-300x188Dat internet- en gameverslaving geen officiële aandoening is geworden, zal met verontwaardiging worden ontvangen in Zuid-Korea. Dat land heeft veel jongeren die overdadig veel games spelen online en de overheid behandelt het thema wel degelijk als officiële verslaving. Anderhalf jaar geleden was ik in dat land en sprak ik er met mensen over.

De toenmalige Zuid-Koreaanse staatssecretaris Kim Tae-Seok (Gezinszaken) zei toen: “In Zuid-Korea breidt de internetcultuur zich snel uit en mensen maken zich zorgen over verslaving.” De regering heeft met allerlei regels geprobeerd om het aantal internet- en gameverslaafde jongeren te verminderen.

Meer lezen? Neem dan een abonnement op mijn kanaal Achter de Technologie! Ga naar de website van De Nieuwe Pers en meld u aan. Binnenkort ook beschikbaar via de iPad-app!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s