Het lijkt Washington wel

‘Het lijkt Washington wel’ is jarig!

Tijd voor taart!

Mijn tweede boek, Het lijkt Washington wel: Hoe lobbyisten Brussel in hun greep hebben is vandaag jarig!

Precies een jaar geleden, op 12 maart 2020, zou ik in Amsterdam bij wijze van lancering een presentatie geven.

Zou, want voor die bijeenkomst hadden zich 120 mensen aangemeld en enkele uren voor aanvang besloot het kabinet dat vanwege corona alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen moesten worden afgelast.

Het was niet de enige manier waarop maatregelen om de pandemie tegen te gaan de promotiemogelijkheden van het boek beperkten: ook een optreden bij de VRT radio en tv ging niet door vanwege de ontwikkelingen omtrent de uitbraak. Gelukkig is het boek in de maanden daarna alsnog besproken in verschillende kranten en andere media. Ter viering van één jaar HLWW, hieronder een selectie uit de recensies en besprekingen (noot van de redactie: met name de positieve opmerkingen uit de recensies zijn geselecteerd):


“Een diepgaand verslag van het lobbycircuit in Brussel. (…) Wat het boek aantrekkelijk maakt, is dat het geen hitjob is, terwijl zijn materiaal hem soms vast in de verleiding moet hebben gebracht. (…) Natuurlijk, ook zonder coronacrisis is aandacht vragen voor het taaie EU-wetgevingsproces geen sinecure. Toch verdient het een groter publiek.” – Columnist Bastiaan Rijpkema, NRC Handelsblad

“Het is een knappe prestatie dat hij zijn boek zowel inhoudelijk gedetailleerd als toegankelijk weet te houden.” ●●●● – Recensie ‘In het labyrint van de Brusselse lobbyisten’, NRC Handelsblad

“Met journalistieke zwier laat de auteur zien hoe geraffineerd het er in de ‘Brusselse bubbel’ aan toegaat. (…) Het boek is zeer geschikt voor journalisten, politici en ambtenaren, maar ook voor burgers die niet naïef zijn en willen weten hoe beleid en besluiten in EU-verband tot stand komen.” NBD Biblion (recensie voor bibliotheken)

“‘Het lijkt Washington wel’ leest makkelijk weg, met soms smeuïge verhalen over de gang van zaken in Brussel. Fijn is ook dat je tussen de regels door je kennis over de Europese besluitvorming weer een beetje opfrist. Teffer weet duidelijk uit te leggen hoe het proces richting een besluit verloopt, zonder te vervallen in technische, onnodige details.” – PA Academie

“Aanrader.” – Het Financieele Dagblad

“Als journalist bij EUObserver verwierf Peter Teffer in de Brussels bubble een reputatie als een geduchte onderzoeks­journalist over onder meer het lobbyen in Brussel.” – De Standaard

“Zo vasthoudend en nauwgezet als Teffer journalistiek bedreef in Brussel, zo indringend en scherp beschrijft hij het lobbyen in Brussel. De lobby niet als bedreiging maar als een gegeven dat waakzaamheid vergt. Een must-read over hoe Europese wetgeving tot stand komt.” – Marc Peeperkorn, EU-correspondent De Volkskrant

“Uit zijn jarenlange verslaggeving over de Europese politiek trekt Peter Teffer waardevolle lessen over hoe lobbyisten te werk gaan, wie ze zijn en wat ze bereiken.” – MO* Magazine

Had ik al gezegd dat je het boek kunt bestellen? Bij je lokale boekhandel bijvoorbeeld.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s