Blog, Internet & politiek

Mark Zuckerberg komt zijn prijs niet halen

Facebook, minister Edith Schippers (Volksgezondheid), DigiNotar en de KLPD waren vorig jaar verantwoordelijk voor de ergste privacyschendingen. Dat heeft de jury van de Big Brother Awards gisteravond in Pakhuis de Zwijger bekend gemaakt. Alleen vertegenwoordigers van de KLPD kwam de poedelprijs ophalen.

De publieksprijs ging naar staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid & Justitie). Zowel hij als Schippers waren niet aanwezig, maar hadden wel een schriftelijke reactie gestuurd. Die werd voorgelezen door presentator Martijn de Greve, maar niet helemaal met de passie waarmee de woorden waarschijnlijk waren opgeschreven. DigiNotar bestaat inmiddels niet meer en Mark Zuckerberg had het kennelijk te druk om de prijs in de categorie bedrijven op te halen.

Wel aanwezig waren vier vertegenwoordigers van de KLPD. Dat zij in het hol van de leeuw hun prijs in ontvangst kwamen nemen, werd door het publiek zeer gewaardeerd. Ook in de afsluitende woorden van Bits of Freedom-eindbaas Ot van Daalen kwam er lof voor de aanwezigheid van de nationale politie.

Vertegenwoordigers van de KLPD nemen hun prijs in ontvangst. (Foto Peter Teffer)
Vertegenwoordigers van de KLPD nemen hun prijs in ontvangst. (Foto Peter Teffer)

Journalist Kustaw Bessems van De Pers droeg een column voor, waarin hij een vermoedelijk breed gedragen sentiment verwoordde. Ja, we weten wel dat privacy belangrijk is. Maar we hebben het te druk – of zijn te lui – om er echt naar te handelen.

Zo niet rapper Typhoon. Hij vertelde na afloop dat hij zijn smartphone heeft ingeruild voor een telefoon zonder locatiebepaling. Hij zit nog wel op Facebook, maar gebruikt bewust geen Twitter. Je kunt je immers ook weer niet helemaal afsluiten van de nieuwe media.

Volgende week dinsdag zendt het radioprogramma Spectrum van Deutsche Welle mijn reportage over de Big Brother Awards uit.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s