nrc.next, Tips uit & thuis

Halli Galli

De spanning is om te snijden. Iedereen heeft zijn ogen op de kaarten die om de beurt op tafel worden gelegd. Twee bananen, drie aardbeien, een limoen, nog twee aardbeien – RAM! Halli Galli is een simpel kaartspel waarbij er op een bel moet worden geslagen zodra er vijf van dezelfde soort vruchten op tafel liggen. Doel is om alle kaarten te veroveren door telkens als eerste te slaan. Fout bellen kost je een kaart per medespeler. Hoewel ‘het spel met de bel’ voor kinderen (vanaf 6 jaar) is bedoeld, is het uitermate geschikt voor ‘volwassen’ verjaardagen en feestjes. Zowel je reactievermogen als je rekencapaciteit wordt getest. Pas wel op, want als er zes handen naar de bel grijpen, kan er wel eens iemand gewond raken. Als er fanatieke spelers zijn, is een pakje pleisters geen overbodige luxe. Voor de gevorderden is er Halli Galli Extreme, waarbij kaarten met dieren het spel iets ingewikkelder maken. (PT)

Gepubliceerd op 5 juni 2007 in nrc.next.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s