nrc.next, Tips uit & thuis

Kaartspel Vroeger of Later

Holland, Zeeland, Gelre, Utrecht en Groningen tekenen de Unie van Utrecht. Gebeurde dat voor of na de moord op Willem van Oranje? En wanneer werd de eerste politieke partij van Nederland opgericht? Vroeger of later is een educatief en leuk kaartspel, waarbij de spelers gezamenlijk een tijdlijn opstellen van gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. Met logisch nadenken kom je een eind, maar als je het echt niet weet, kun je bluffen. Iedere keer als een speler een kaart neerlegt, accepteert hij verantwoordelijkheid voor de tijdlijn. Als hij denkt dat er een fout in zit, moet hij dat zeggen. De speler die de fout niet constateert, riskeert voor straf drie extra kaarten als de volgende speler er wel achter komt. De Unie van Utrecht was trouwens in 1579, de moord op Willem van Oranje in 1584 en pas in 1879 werd de ARP opgericht. Je kunt het spel ook online oefenen op http://www.vroegeroflater.nl. (PT)

Gepubliceerd op 12 juni 2007 in nrc.next.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s