nrc.next, Tips uit & thuis

Eerlijkheid

Als je een portemonnee vindt op straat, breng je die dan eerlijk terug naar de eigenaar? Wie dol is op verborgen-cameragrapjes kan zijn hart ophalen bij het nieuwste geintje van de mensen van Bored.com. Ze legden op verschillende plekken in totaal honderd portemonnees neer, elk gevuld met een paar dollar en een (nep)waardebon van 50 dollar. In het geniep werden ‘de vinders’ gefilmd, en wat bleek? Eén op de vier mensen gaf de portemonnee niet terug, en vrouwen blijken eerlijker dan mannen. De kloof tussen oud en jong bleek ook enorm: 88 procent van de mensen boven de 50 was eerlijk, van de jongeren (tot 30) net iets meer dan de helft. Bored.com is de perfecte site om rond te surfen als, je raadt het al, je je verveelt. Het barst er van de spelletjes, filmpjes, quizzen, moppen en gekke verhaaltjes. Ook de slechtste openingszinnen zijn er verzameld, zoals „ik wist niet dat engelen zo laag vliegen” en „is dat een ladder in je panty of a stairway to heaven?” Versieren kan niet meer misgaan.

Peter Teffer

Gepubliceerd op 23 augustus 2007 in nrc.next.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s