nrc.next, Tips uit & thuis

The Secret of Monkey Island

Slungelige jongen genaamd Guybrush Threepwood wil piraat worden en arriveert op een Caraïbisch eiland. Al snel moet de aantrekkelijke gouvernante gered worden van een spookpiraat. Dit is niet het plot van een slechte B-film, maar van een klassiek computerspel: The Secret of Monkey Island. Deze adventure game, uit 1990, is ook nu nog de moeite waard. Uiteraard zijn de graphics niet te vergelijken met die van nu, maar wat Monkey Island zo leuk maakt is de humor. Een piraat houdt je aan op straat en zegt: You fight like a dairy farmer. Dan zeg jij: How appropriate, you fight like a cow! Ook de drie opvolgers mogen er zijn en hebben voor een ware cultscène gezorgd. Worldofmi.com publiceert al tien jaar verhalen en kunstwerken van fans. En in 2005 was de Amerikaanse Hammond High School zelfs getuige van een heus Monkey Island-toneelstuk. (PT)

Gepubliceerd op 20 november 2007 in nrc.next.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s