nrc.next, Tips uit & thuis

Het dobbelspel voor niet-Sinterklaasvierders

Geen zin in surprises en gedichten? Speel dan het dynamische sinterklaasdobbelspel. Men neme: drie cadeautjes per persoon, een (kook)wekker, een dobbelsteen en een winnaarsmentaliteit. Vergeet al die onzin over braaf zijn; pakjesavond met een dobbelsteen gaat om ordinair graaien. Wie blijft over met de meeste en leukste cadeaus?

Gooi de dobbelsteen. Bij 1: pak een cadeau van tafel, 2: iedereen geeft een cadeau naar links, 3: iedereen geeft een cadeau naar rechts, 4: pak een cadeau af van wie je wilt, 5: iedereen geeft alle cadeaus door, 6: pak een cadeau uit. De regels zijn uiteraard aan te passen. Bij aanvang wordt een tijdslimiet ingesteld en de wekker gezet. Meerdere rondes kan ook.

Wat het spel spannend maakt, is dat de spelers in het begin moeten afgaan op grootte en vorm. Vaak is een groot cadeau geliefd, maar als vervolgens blijkt dat het maar een adventkalender is, keldert de populariteit zienderogen. Het aantal cadeaus waarmee een speler eindigt, verschilt onderling soms enorm. Het is dan ook niet aan te raden om dit spel te doen met kleine kinderen. (PT)

Gepubliceerd op 4 december 2007 in nrc.next.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s