Blog

Bradley Manning voor kerst voor de krijgsraad

Het heeft even geduurd (17 maanden, heeft zijn Support Network uitgerekend), maar volgende maand mag de Amerikaanse militair Bradley Manning eindelijk voor het eerst voorkomen.

De datum van de eerste hoorzitting van Manning, die wordt beschuldigd van het lekken van Amerikaanse documenten en de video van een helikopteraanval in Irak naar WikiLeaks, is op 16 december. Dat maakte het advocatenbureau van David Coombs vandaag bekend.

The primary purpose of the Article 32 hearing is to evaluate the relative strengths and weaknesses of the government’s case as well as to provide the defense with an opportunity to obtain pretrial discovery. The defense is entitled to call witnesses during the hearing and to also cross examine the government’s witnesses. Each witness who testifies is placed under oath; their testimony can therefore be used during the trial for impeachment purposes or as prior testimony should the witness become unavailable.

Manning is de man die WikiLeaks de grootste onthullingen uit zijn bestaan heeft geleverd, maar in plaats van eeuwige roem heeft het hem een plek in een barre cel opgeleverd. Zie ook dit portret van Bradley Manning dat ik vorig jaar schreef.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s