Blog

Niinistö-aanhangers direct weer de straat op

Het is the day after en er wordt meteen weer campagne gevoerd. Bij het centraal station van Helsinki stonden vanochtend om iets na half acht al weer twee Niinistö-aanhangers.

Twee aanhangers van Sauli Niinistö proberen in alle vroegte al weer kiezers te overtuigen.
Twee aanhangers van Sauli Niinistö proberen in alle vroegte al weer kiezers te overtuigen.

“We zijn gisteravond tot een uur of twee doorgegaan, dus ik heb vannacht maar een paar uurtjes geslapen”, aldus de man. Ik vraag wat hij vindt van de tegenkandidaat, Pekka Haavisto. Niinistö en Haavisto lijken qua standpunten veel meer op elkaar dan Niinistö en de nummer drie van gisteren – Paavo Väyrynen.

“Ze zijn beiden pro-Europese Unie en pro-euro, dus het zullen geen zeer felle debatten worden.” De keuze was scherper geweest bij een strijd tussen Niinistö en euroscepticus Väyrynen. Tegelijk heeft de president vooral van invloed op buitenlands beleid (maar geen EU-beleid) en gaan de verkiezingen voor een belangrijk deel ook om of de kandidaat de juiste persoonlijke trekken heeft om  Finland te vertegenwoordigen.

De eurosceptische Timo Soini (Ware Finnen) lukte het niet om de tweede ronde van 5 februari te halen. Vanochtend zond het ochtendnieuws een relativerende uitspraak van Soini uit: “Nu heb ik tenminste twee weken vakantie.”

Finse kranten van vanochtend.
Finse kranten van vanochtend.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s