Automotive Management, Dieselgate

EU stuurt aan op versoepeling dieselnormen

Het spook van Dieselgate waart nog steeds rond in Europa. Niet alleen maakte de RDW vorige week bekend dat het onderzoek is afgerond naar twee verdachte sjoemeldiesels die in Nederland typegoedkeuring hadden gekregen, maar ook in Brussel is men nog bezig met de erfenis van het grootste schandaal in de Europese auto-industrie in de recente geschiedenis.

De Europese wetgevers zijn dezer dagen druk met het repareren van een regeling die vorig jaar door de hoogste juridische instantie van Europa, het Hof van Justitie, als ongeldig werd verklaard. Het gaat om een verordening (een Europese wetstekst) uit 2016 over de nieuwe uitstoottest. Ik schreef er een artikel over voor Automotive.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s