nrc.next, Tips uit & thuis

Ikea ontwerpprogramma

Binnenkort ga ik verhuizen en dus is het tijd om nieuwe meubels te kopen. Dat eenpersoonsbed dat ik al vanaf mijn zestiende heb, kan écht niet meer. Maar hoe richt ik mijn nieuwe huis in? Vroeger ging je dan met een groot vel papier, een liniaal en een potlood aan de slag. Maar ja, vroeger. Vroeger schreef je brieven in plaats van e-mails. Tegenwoordig kun je je kamers op de computer inrichten. Ikea heeft op zijn website een gratis programma waarmee je gemakkelijk je perfecte slaapkamer, keuken of werkkamer kunt ontwerpen. Het leuke is dat je je ideale kamers ook driedimensionaal kunt bekijken. Nadeel is dat je alleen meubels uit het Ikea-assortiment kunt kiezen. Wil je alles zelf bepalen? Er is genoeg software te koop waarmee je jezelf een architect kunt wanen (zoek op Google naar: design + house + 3D). Of maak gebruik van het simpele http://www.designaroom.net. (PT)

Gepubliceerd op 2 juli 2007 in nrc.next.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s