Nieuws

Geen centrale vingerafdrukdatabase – voor nu

De centrale databank voor vingerafdrukken komt er voorlopig niet, zo heeft minister Donner vandaag bekendgemaakt in een brief aan de Tweede Kamer. Er liepen zeker twee rechtszaken tegen de Staat (Vier vragen en antwoorden daarover) over de centrale opslag, die de privacy zou schaden, maar de aanklagers kregen toen geen gelijk. De rechter had goed gezien dat politiek al een en ander aan het verschuiven was: regeringspartij VVD die twee jaar geleden nog voor een databank stemde, is inmiddels tegen. Maar: “Minister Donner hoopt wel ooit tot zo’n landelijke databank te komen, maar op de lange termijn.”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s