Nieuws, NRC Handelsblad

GeenStijl nu eens niet het beste blog van Nederland

Weblog Moois Magazine is de winnaar van de Dutch Bloggies-verkiezingen. ‘Shockblog’ GeenStijl viel nu eens niet in de prijzen.

Den Haag, 20 maart. Voor het eerst sinds jaren is GeenStijl gistervond niet in de prijzen gevallen bij de jaarlijkse Dutch Bloggies, de belangrijkste verkiezingen voor Nederlandse weblogs. GeenStijl bleef in 2007 opvallen, maar werd volgens de jury „ook wat voorspelbaar en sleets in de kern”.

De prijs voor beste weblog ging naar Moois Magazine. Ook won het weblog in de categorie kunst en cultuur. De publieksprijs ging naar Viva.nl.

De afwezigheid van gevestigde namen onder de winnaars bij de achtste editie van de Dutch Bloggies was opvallend. GeenStijl viel sinds 2004 elk jaar in de prijzen – in 2005 won het in tien van de twintig categorieën.

Dit jaar ging slechts één prijs naar een weblog dat eerder een ‘Bloggie’ won: As the World Spunks, winnaar in de categorie entertainment, fun en sport.

Winnaar Moois Magazine bestaat sinds oktober 2007 en trekt rond de honderd bezoekers per dag. „Moois Magazine opent ons de ogen voor de schoonheden van alledag, op een aanstekelijke en steeds weer verrassende wijze in een fraaie vormgeving”, aldus de jury. Blogger Victor Ponten, een van de ongeveer twintig medewerkers, nam de prijs in ontvangst. „Volgens mij ben ik de enige aanwezige vanavond, maar dat weet ik niet zeker want ik ken alleen oprichter Rutger Middendorp van gezicht”, aldus Ponten. Middendorp was thuis bij zijn zwangere vrouw, maar kon de uitreiking online bekijken. Ongeveer 250 mensen waren naar de uitreiking in het stadhuis in Den Haag gekomen.

Helemaal vlekkeloos verliep de uitreiking niet. Zo bleken de prijzen, een goudkleurig schildje op een voetstuk, niet bijzonder stevig. Arnoud de Jong van Amsterdam Centraal, winnaar in de categorie nieuws, was nog maar net van het podium of het schildje viel met een luid kabaal op de grond. De rest van de avond ging de prijs door het leven als „het Ikea-bouwpakket”.

Gepubliceerd op 20 maart 2008 in NRC Handelsblad.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s