Nieuws, Superhelden

Superman en Batman op dezelfde dag via app als in de winkel

Zowel Marvel, de uitgeverij van strips als Spider-Man en X-Men, als DC Comics (bekend van Batman en Superman), hadden er al mee geëxperimenteerd. Maar nu is DC Comics de uitgeverij die als eerste het principe ‘day and date release‘ omarmt. Vanaf september verschijnen de strips van DC op dezelfde dag digitaal en in de winkel. En ze beginnen ook nog eens allemaal opnieuw met nummer 1.

Nu is het nog zo dat lezers van comics via een app als Comixology een half jaar of langer moeten wachten op een digitale versie. Uncanny X-Men nummer 526 bijvoorbeeld, verscheen vorig jaar 28 juli en is pas vandaag digitaal beschikbaar op Marvel.com.

DC laat daarmee blijken dat ze begrepen hebben dat een deel van de potentiële striplezers nu eenmaal nooit een papieren strip zal kopen. Jim Lee, een van de uitgevers, zegt daarover in USA Today:

“We’re allowing people who have never bought a comic book in their lives to download them on portable media devices and take a look. (…) Having the ability to give people access to these comics with one button click means we’re going to get a lot of new readers.”

En dat is nog niet alles:

“DC Comics will be making history this September. We’ll be renumbering the entire DC Universe line of comic books with 52 first issues”

De omslag van Justice League nummer 1 is al vrijgegeven, en laat zien dat de kostuums van een aantal helden een klein beetje zijn aangepast.

De voorkant van Justice League 1, getekend door Jim Lee
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s